OpenAI uzlabo ChatGPT: tagad pieejama reāllaika interneta pārlūkošana

OpenAI sadarbībā ar Microsoft ir prezentējusi ievērojamu uzlabojumu ChatGPT, mākslīgā intelekta piederīgo čata robotu. Tagad ChatGPT var pārlūkot internetu reāllaikā, piedāvājot lietotājiem jaunāko un aktuālāko informāciju. Pirms šīs atjaunināšanas ChatGPT zināšanas bija ierobežotas līdz datiem, kas bija pieejami līdz 2021. gada septembrim, un tam nebija iespējas izgūt reāllaika informāciju no tīmekļa. Šī jaunā funkcionalitāte pašlaik ir pieejama premium lietotājiem, un tā tiek plānota ieviest visiem lietotājiem tuvākajā nākotnē.

Šis teksts ir tulkots no angļu valodas. Lai lasītu oriģinālo rakstu, dodieties uz oriģinālo avotu.

Tagad ChatGPT var piekļūt jaunākajai informācijai

Attēls no REUTERS: Tagad pieejama reāllaika interneta pārlūkošana

Iespēja nesniegt jaunākās informācijas bija trūkums lietotājiem, un šis atjauninājums novērš šo problēmu, ļaujot sniegt aktuālākus un atbilstošākus atbilžu. Tagad lietotāji var uzdot jautājumus par aktuālajiem notikumiem un saņemt precīzas un jaunākās atbildes no ChatGPT. Turklāt drīzumā čata bots spēs sazināties ar lietotājiem balss sarunās, uzlabojot tā interaktīvās spējas.

Tomas Chamorro-Premuzic, biznesa psiholoģijas profesors Londonas Universitātes koledžā, uzsver, ka šis atjauninājums pārvērš ChatGPT par jaunumu un pašreizējo notikumu avotu reāllaikā. Tagad lietotāji var vērsties pie ChatGPT, lai saņemtu jaunākās atjauninājumus un izpratni, samazinot vajadzību apmeklēt tradicionālās meklēšanas sistēmas vai ziņu platformas.

Taču pastāv pamatotas bažas par ChatGPT sniegto informācijas precizitāti un uzticamību, īpaši attiecībā uz pareizu avotu norādīšanu. Bez skaidras avotu norādes pastāv desinformācijas vai neprecīzu informācijas izplatīšanas risks. OpenAI ir saskārusies ar regulatoru uzraudzību, īpaši no Federālās tirdzniecības komisijas (FTC), attiecībā uz iespējamajiem riskiem, kas saistīti ar ChatGPT ģenerēto nepatiesu informāciju.

Lēmums ļaut ChatGPT piekļūt aktuālai informācijai atspoguļo rūpīgu apsvērumu par faktoriem, piemēram, valodas modeļa attīstības resursu intensitāte, potenciālās neprecizitātes, kas rodas no reāllaika datiem, un privātuma un ētikas jautājumiem, īpaši attiecībā uz autortiesībām aizsargātiem saturs.

Šis atjauninājums uzdod svarīgus jautājumus par pareizo līdzsvara atrašanu starp tehnoloģiju paplašināšanu un atbildīgu, precīzu un uzticamu informācijas izplatīšanu, akcentējot aktuālās problēmas un dilemmas AI nozarē.

Avots: sastādījis Antoinette Radford & Zoe Kleinman no BBC