Kā izglītot pareizu attieksmi pret bērniem pret naudu

No paša jaunā vecuma mēs saprotam, ka, lai iemiesotu visas pieejamās vēlmes, ir nepieciešama nauda. Un, protams, tas nav noteikts mums ģenētiski, tas māca mums dzīvi. Galu galā, vairāk nekā vienu reizi ģimenes sarunās bērni dzird par naudu, kad viņi dodas ar savu māti uz veikalu, viņi arī atzīmē, ka produkti netiek ņemti tikai tādā veidā, māte par viņiem maksā.

Kā izglītot pareizu attieksmi pret bērniem pret naudu

Foto ņemts no atklātajiem avotiem: static.wixstatic.com

Katru reizi, indulging bērnam viņa lūgumu "pirkt", mēs mācīt viņam, ka nauda tiek nopirkta daudz, ieskaitot jūsu mīlestību pret viņu. Ir ļoti grūti izvēlēties pareizo taktiku-atstarojot bērnu no visa, kas saistīts ar naudu, jūs varat izglītot apgādājamo, kurš nekad nesaprot ekonomiskās problēmas ģimenē. Tajā pašā laikā, pārspīlējot naudas nozīmi, jūs varat izglītot bērnu par skaudības un alkatības sajūtu. Tāpēc mēģiniet no agras bērnības pateikt bērnam, kas vienmēr tiek nopirkts vispirms (pārtika, apģērbs, apavi) un izteikt šo produktu izmaksas.

Arī mēģiniet, lai bērns veicinātu ģimenes labklājības uzlabošanu. Un tas nav nepieciešams, ka viņš strādāja kaut kur vai moonlights, tas var būt palīdzība tīrīšanas vai uz vietas, doties uz veikalu, uc mēģināt slavēt un pateikties bērnam, lai Jūs parādītu, ka viņa palīdzība ir patiešām ļoti svarīgi, lai jums. Ja ģimenē ir kādas īslaicīgas materiālas problēmas, bērnam arī par viņiem jāzina. Pastāstiet bērniem no bērnības, ko jūs darāt darbā-vai tas ir vietņu popularizēšana vai darbs arhīvā, maziem bērniem tas ir interesanti, nav noslēpums, ka daudzi bērni manto vecāku vaļaspriekus.

Daudzi uzskata, ka bērniem nav jāmāca visi paļauties uz sīkumiem, jo tie ir tik daudzos veidos aprēķināmi.

Bet esiet droši, ka šī piesardzība attiecas tikai uz viņu personīgo vēlmju apmierināšanu. Ja vecākiem ir darbs, kas saistīts ar datoriem un internetu, būs laba ideja pakāpeniski iepazīstināt bērnu ar tīkla iespējām - kā zināt, varbūt, apgūstot 10 gadu vecumā, kāda ir reklāma pakalpojumā google adwords, 18 dēlam vai meitai būs ambiciozi plāni attiecībā uz darbu šajā uzņēmumā.

Mācīt bērnam, ka nopelnīto naudu kāds no ģimenes tiek tērēti visiem šīs ģimenes locekļiem. Slavējiet bērnus par pirmo, pat nelielu, nopelnīto naudu, pastāstiet viņam, ko viņi tiks iztērēti. Nu, ja tas ir salīdzinoši liels sums, tad kopā domājiet par to, ko tērēt. Nemēģiniet visu šo summu ievietot ģimenes budžetā, pat ja tas ir pilnīgi tukšs, ļaujiet bērnam izbaudīt nopelnīto naudu.

Māciet bērniem no bērnības pareizi rīkoties ar naudu, lai viņi varētu vieglāk dzīvot pieaugušā vecumā.