Personīgais finanšu plāns: kā pārvērst sapņus par realitāti

Finanšu plāns nav nepieciešams tērēt mazāk un bezgalīgi ietaupīt, bet, lai iegūtu vairāk par to pašu naudu. Pastāstiet mums, kā personīgais finanšu plāns palīdzēs doties atvaļinājumā, veikt remontu vai iegādāties jaunu automašīnu.
1. solis. Kur sākt?
Vispirms jums ir nepieciešams tulko sapņus un abstraktas vēlmes konkrētu mērķu formātā, un pēc tam prātīgi novērtēt to izmaksas. Piemēram, jūsu ģimene gaida bērnu, un jūs domājat par jaunu ģimenes auto. Līdz šim tas ir tikai sapnis. Kā padarīt viņas mērķis?
  1. Nosakiet svarīgākās nepieciešamās automašīnas īpašības: Dzinēja ekonomija, bagāžnieka tilpums, Salona plašums un tā tālāk.
  2. Izpētiet tirgū piedāvātos modeļus un izvēlieties dažus piemērotus.
  3. Analizējiet auto dīleru piedāvājumus. Tirdzniecības programmas vai preferenciālā kreditēšana var ievērojami samazināt izmaksas.
  4. Pieņemsim, ka izrādās, ka jums trūkst noteiktas summas, lai iegādātos savu sapņu mašīnu. Un tas būs nepieciešams jums sešus mēnešus, kad bērns piedzimst.
Tātad, tas vairs nav sapnis, bet konkrēts mērķis: uzkrāt noteiktu summu sešus mēnešus, lai nopirktu automašīnu. Tāpat jums ir jārīkojas ar citiem sapņiem-no tiem formulēt mērķus.

2. solis. Izplatiet mērķus pēc steidzamības un nozīmes
Parasti es gribu visu uzreiz. Piemēram, izņemot automašīnu, jūs sapņojat par dzīvokli, kurā būs atsevišķa istaba bērnam. Dzīvojamā istaba izskatās labi Mājas kinozāles. Un vasarā būtu jauki doties uz jūru. Kad Jūs skaidri noteikt prioritātes, var izrādīties, ka brīvdienas ir labāk pārcelt uz rudeni, kad ceļojumi kļūst lētāki. Viņa istaba bērnam būs nepieciešams ne agrāk kā viņam būs trīs gadi-tāpēc jums ir laiks, lai uzkrāt sākotnējo iemaksu par hipotēku. Un kinoteātris, iespējams, nav tik jums nepieciešams.

Tātad jūs saņemsiet sarakstu ar mērķiem ar prioritātēm, termiņiem un nepieciešamajām summām.

3. solis. Novērtējiet savu budžetu
  1. Analizējiet ieņēmumus un izdevumus un aprēķiniet, cik daudz naudas jūs varat atlikt mēnesī.
  2. Aprēķiniet, cik daudz jums ir nepieciešams atlikt, lai jūs varētu savākt savu mērķi līdz plānotajam termiņam. Lai to izdarītu, sadaliet summu, kas jums jāuzkrāj, Par mēnešu skaitu, kas palikuši līdz X datumam.
  3. Saskaņojiet divus ciparus, kas saņemti. Tātad jūs sapratīsiet, vai jums ir pietiekami daudz naudas.

4. solis. Apsveriet dažādas finansēšanas iespējas
Tas ir iespējams, ka Jūsu bezmaksas līdzekļi nav pietiekami, lai visiem svarīgiem mērķiem. Tad ir jēga vērsties pie alternatīvām iespējām: aizdevumiem un aizdevumiem.

Pirms aizņemties kredītu, detalizēti izpētiet visus nosacījumus: aizdevuma procentuālo daļu, tā uzturēšanas izmaksas, apdrošināšanu, kas var pieprasīt no jums.

Jebkurā gadījumā, jums ir nepieciešams, lai izplatītu savus ienākumus, lai nauda būtu pietiekami, un par pašreizējiem izdevumiem, un, lai sasniegtu mērķi(uzkrāšana vai maksājums aizdevuma). Ekonomisti iesaka ievērot principu: lai samaksātu par aizdevumiem nedrīkst atstāt vairāk nekā 30% no ieņēmumiem.

Pēc tam pielāgojiet savu plānu: apsveriet turpmākos kredīta maksājumus, papildu ienākumus un samazinātos izdevumus.

5. solis. Ļaujiet naudu augt paši
Ja pirms mērķa vēl ir laiks, vislabāk ir ietaupīt sev, izmantojot piemērotus finanšu instrumentus. Izvēlieties tos, pamatojoties uz ienesīgumu, riskiem un termiņiem.

Piemēram, federālo aizdevumu obligācijas - instruments ir uzticams un īpaši izdevīgs, ja ieguldīt tajā ne mazāk kā trīs gadus. Bankas depozīts praktiski nerada riskus, pateicoties noguldījumu apdrošināšanas sistēmai, un to var izdarīt īsākā laikā.

Galvenais ir nevis saglabāt naudu kastē, tāpēc jūs zaudēsiet daļu no jūsu uzkrājumu reālās vērtības inflācijas dēļ.

Ieguldot līdzekļus, jūs saņemsiet papildu ienākumus-un tas arī jāatspoguļo finansiāli.
Vienkārši noteikumi
Lai izveidotu saprātīgu finanšu plānu, jums ir nepieciešams:
  1. Formulēt finanšu mērķus-godīgi un skaidri, naudas izteiksmē un ar konkrētiem termiņiem.
  2. Sadaliet tos pēc svarīguma pakāpes - neuztraucieties par šo laiku, lai paliktu ziemā ar televizoru, bet bez siltām apaviem.
  3. Atrast optimālus veidus, kā tos risināt - apsvērt visas iespējas, pat visvairāk nereāls, no pirmā acu uzmetiena.
  4. Saglabāt uzskaiti par ienākumiem un izdevumiem - Palieciet informēts par savu finansiālo stāvokli.
Vēl viens padoms: pirms plānojat pirkumu un veiciet to plānā, apsveriet dažas dienas, vai tas patiešām ir nepieciešams.

Un pats galvenais-sekojiet plānam

Sastādīt personīgo finanšu plānu - tikai puse no lietas. Visgrūtākais ir disciplinēti to ievērot. Katru dienu mūs slēpj daudz kārdinājumu, bet emocionālie, impulsīvie pirkumi tikai attur mūsu sapņus.

Ir nepieciešams sakraut plānu par katru izdevumu rakstu. Nosakiet, cik daudz naudas mēnesī iet uz pārtiku, ceļojumu vai automašīnu, komunālo pakalpojumu apmaksu un citiem obligātajiem ikmēneša izdevumiem, un stingri ievērojiet noteiktos ierobežojumus.

Ja tas neizdodas (īpaši bieži tas notiek sākumā, līdz ieradums ir izstrādāts) - plāns ir jāpielāgo. Jūs varat pārdalīt izmaksas, jūs varat mēģināt nopelnīt vairāk. Galvenais-lai saglabātu budžetu un pretoties kārdinājumam "kāpt cūciņa banka". Pretējā gadījumā jūsu finansiālais mērķis tiks atlikts bezgalīgi.

Visi izdevumi un ienākumi ir jānosaka un jāsazinās ar plānu katru dienu. Tas palīdzēs saglabāt savu roku uz sava finansiālā stāvokļa impulsu. Ērtības labad varat izmantot finanšu plānošanas pakalpojumus.