Bažas par "Opciju zivju" JPMorgan atgriežas, kamēr akcijas turpina kritumu

Vall Street satraukuma pasaulē liela JPMorgan Chase & Co. akciju fonda turētā opciju pozīcija izraisa bažas un tiek uzskatīta par potenciālu faktoru, kas pastiprina ASV turpināto akciju pārdošanu.

Šī pozīcija saistīta ar 16 miljardu dolāru vērto JPMorgan Hedged Equity Fund (JHEQX) akciju fondu, kas izmanto derivatīvus, lai aizsargātu savu portfeli no kritumiem un svārstībām.

Šis teksts ir tulkots no angļu valodas. Lai lasītu oriģinālo rakstu, dodieties uz oriģinālo avotu.

Bažas par 'Opciju zivju' JPMorgan atgriežas, kamēr akcijas turpina kritumu

JPMorgan Chase & Co. galvenais birojs Ņujorkā. Fotogrāfs: Maikls Nāgls/Bloomberg

Fonds JHEQX tur desmitiem tūkstošu aizsardzības putu līgumu, kas drīz izbeigsies, un šie līgumi ir ar izmaksas cenu ne daudz zemāku par pašreizējo S&P 500 indeksa līmeni. Kad tuvojas izbeigšanās datums un indekss flirtē ar nokrišanu zem izpildes cenas, preču darījumu dalībnieki pretējā pusei saskaras ar nepieņemamu risku. Lai šo risku nodrošinātu, viņi veic darījumus, kas pārdod tirgu, lai atgrieztos neitrālā pozīcijā.

Šī prakse, pazīstama kā delta hedging, rada bažas dažiem tirgus novērotājiem, jo tā potenciāli var paātrināt un pastiprināt svārstīgumu akciju tirgū. S&P 500 indekss jau ir piedzīvojis kritumu, un JHEQX opcijas ir ar izpildes cenu 4 210, kas ir būtiski.

Tirgus eksperti uzsvēra JHEQX fonda potenciālo ietekmi, ko bieži sauc par zivi derivatīvu arenā, dēļ tā uztvertā ievērojamā ietekme. Tās lielās koncentrētās opciju pozīcijas un paredzamie tirdzniecības modeļi padara to par ievērojamu spēlētāju, un tās kvartā lais opciju pozīcijas atiestatījums ir atzīmēts, sakritot ar S&P 500 kustībām, kurkstot teorijas, ka fonds ir ietekmējošs faktors tirgus dinamikā.

Kaut arī ir grūti viennozīmīgi pierādīt fonda ietekmi uz tirgu, tā darbības tiks uzmanīgi novērotas, it īpaši ap opciju izbeigšanās datumiem. JHEQX fonda ietekme pārsniedz svārstību izraisīšanu un ir saistīta ar ietekmi uz S&P 500 indeksa kustību pagātnē.

JHEQX fonda turētie opcijas rada bažas Amerikas Savienoto Valstu akciju atsauces ziņā, īpaši ņemot vērā bažas, ka Federālā rezervju sistēma var ilgstoši uzturēt augstākas procentu likmes, izraisot riska novēršanu. Tas papildina kopējo negatīvo tehnikas fonu, kad ieguldītāji izņem līdzekļus no akciju fondiem, un hedžu fondu pieaugošās īsās pozīcijas.

Akciju tirgus ir kritumā kopš jūlija beigām, pārkāpjot būtiskus tehnikas līmeņus, tostarp 50- un 100 dienu vidējos, ko tehniskie analītiķi uzskata par atbalsta punktiem. Īpaši jāatzīmē, ka JHEQX opciju izpildes cena cieši sakrīt ar S&P 500 200 dienu tendenču līniju, papildus uzsvērot tās potenciālo nozīmi.

Ja S&P 500 indekss pārkāps savu 200 dienu vidējo vērtību, tas būs būtisks atkāpums no pēdējo mēnešu novērojamās noturības, kas potenciāli norāda uz izmaiņām ilgtermiņa impulsā. Tas var mudināt noteikumiem balstītos treiderus, piemēram, tendenču sekotājus, samazināt savu ekspozīciju pret akcijām.

Pēc tam, kad S&P 500 indekss kritās zem 100 dienu vidējās vērtības, preču tirdzniecības konsultanti, kuri izmanto aktīvu cenu momentumu, pārdeva akcijas par 15 miljardiem dolāru. Tas uzsvēra ietekmi, ko atsauces tehniskajiem līmeņiem un opciju pozīcijām varēja uzrādīt uz tirgus dinamiku un ieguldītāju uzvedību.

Avots: saskaņā ar Lu Vangu, ieguldījumu bankas darbinieka Bloberu